Evenementen – Uitgaan

Een kleine greep uit de buurt

VVV

In West-Zeeuws-Vlaanderen hebben wij 2 VVV kantoren, 1 in Sluis en een in Cadzand Daar vindt u alle informatie over de dorpen en steden in de buurt van Retranchement.
Bij de VVV zelf kunt u terecht voor wandel- en fietsroutes in de omgeving.

Speelboerderij Pierewiet (Nieuwvliet)

Deze Boerderij omgebouwd voor kinderen. In de boerenschuur staan allerlei technische apparaten waarmee de kinderen leuke dingen kunnen maken van plexiglas, hout, metaal of piepschuim. Aan de verftafel kunnen de kinderen hun eigen bloempotje of tegeltje schilderen wat ze later mee naar huis kunnen nemen. In de boomgaard is een speeltuin met super leuke verkeerstuin met trap skelters. Ook kan u heerlijk verse frietjes eten en op donderdagavond in juli en augustus is er een geweldige voorstelling van Ferini.

Het Vlaemsche Erfgoed (Groede)


Winkeltjes en werkplaatsen met levende bakkerij en smederij. Gevestigd aan een van de oudste ambachten straatjes van het historische landbouwdorp Groede.

Struisvogelboerderij Monnickenwerve (Sluis)

U kunt hier terecht voor broedvogels, slachtvogels, kuikens, vlees, leder, eieren, veren, documentatie, tearoom, fietsenverhuur, enz. Van 1 april tot 1 november ieder weekend geopend van 13.00 tot 18.00. Dagelijks geopend in de paasvakantie, juli en augustus. Er zijn rondleidingen om 14.00, 15.00, 16.00 en 17.00.

Toversluis (Sluis)

Toversluis is een overdekt recreatiecentrum waarin verschillende attracties vermaak en ontspanning bieden. Bestemd voor kinderen, ouderen, groepen, families, stappers en bowlers, maar ook het bedrijfsleven. De faciliteiten en samengestelde arrangementen maken van uw verblijf in Toversluis een ware beleving! Het gemak van ‘alles onder 1 dak’ zal u zeker bevallen.

Het Krekeltje (Eede)

Kinderboerderij ‘t Krekeltje is een ideaal trefpunt voor een daguitstap met de school of de familie, met vooral aandacht voor de jongere kinderen. Er is een grote overdekte speeltuin met een groot assortiment speeltuigen, en ook buiten zijn er talrijke speelmogelijkheden.

Victoriadoolhof (Eede)

Het Victoriadoolhof is een groot doolhof in haagbeuk dat volledig bestraat is, en dus makkelijk begaanbaar voor oudere personen en mama’s of papa’s met kinderbuggy’s. Het labyrint is volledig ontworpen naar het model van het wapen van Zeeland, en er zijn aantrekkelijke waterpartijen. De entree van het grote doolhof inclusief de speelschuur is slechts 5 euro en daar zit een gratis drankje inbegrepen. Het water- en minidoolhof zijn gratis.

Bioscopen en theaters

Ledeltheater (Oostburg)
Telefoon: 0117 – 45 27 35

Scheldetheater (Terneuzen)
Telefoon: 0115 – 69 55 55.

Beverly Screens (Knokke)
Telefoon: (0032) 50 620 620

CineCity (Terneuzen)
Telefoon: 0115 – 611133

Snowworld (Terneuzen)

Het échte wintersportgevoel ervaar je bij SnowWorld Terneuzen. Voor skiën of snowboarden hoef je namelijk niet meer af te reizen naar het buitenland, maar gewoon lekker dicht bij huis!

Westerschelde ferry (Breskens – Vlissingen)

Zeeland is een land van overkanten met altijd een nieuwe horizon die je kunt verkennen. Dankzij de Westerschelde ferry hoef je niet alleen maar over die overkant te dromen; je vaart er zo naartoe. En wist je dat er aan de andere kant van het water (vanuit Vlissingen of vanuit Breskens) ook heel veel te doen, zien, fietsen en beleven is? Op de website van de Westerschelde ferry kunt u ook leuke arrangementen vinden.

Visserijmuseum (Breskens)

Ruw in het taalgebruik, soms ook streng in het geloof maar altijd onafhankelijk. Dat is de Bressiaanse visser. Eigenschappen die hard nodig waren voor het meedogenloze leven op zee. Zij oogsten de rijkdom van de zee, van het zoute water, platvissen, rondvissen, garnalen. In het Visserijmuseum te Breskens, leer je van alles over hun geloof en bijgeloof, schepen, opsporingsapparatuur en vangst.

Groede podium (Groede)

In 1942 bouwden de Duitsers op deze plek een artillerieopstelling. Groede ligt vlak aan de kust en behoorde tot  de Atlantikwall. Waar nu Groede Podium is, werd een ‘Bunkerdorp’ aangelegd met straatjes en grasperken. Nu, na al die tijd, is het voormalig Duitse Artillerie Stútzpunkt omgebouwd tot Groede Podium.

Klok’uus (‘s-Heer Arendskerke)

Klok’uus beschikt over een grote binnen- én buitenspeeltuin waarin kinderen zich volledig uit kunnen leven. Aan de speeltuin grenst een restaurant en een groot terras, waar ouders en opa en oma kunnen genieten van een drankje en een lekker hapje van de uitgebreide lunch- en dinerkaart.

Zwembad (Knokke)

Ben je een echte waterrat, maar geen strandliefhebber? Neem een plons in het water van zwembad Duinenwater. Het complex biedt een uitgebreid aanbod voor iedereen!  Zwembadencomplex met een sportbad, instructiebad, spectaculaire glijbanen, uitgebreide wellness, groepslessen en fitness.

De Afslag (Breskens)

De Afslag is gelegen op circa 1 km buiten Breskens, aan de voet van de duinen in de schoot van Droompark Schoneveld en vakantiepark Scheldeveste- Roompot Zeebad, geheel vrijstaand en met ruime eigen parking. Alles is ingericht in een gezellige sfeervolle boerderijstijl.