Natuur – Strand

Natuur, strand en omgeving

Natuur excursies

Het Zeeuwse Landschap organiseert tot en met 24 september iedere dinsdagochtend om 10.00 uur een rondleiding door Waterdunen onder begeleiding van een gids. Om de even weken is het een wandeling, startend vanaf LoodsTien. In de oneven weken een fietstocht vanaf ’t Hof Waterdunen.

Fietseverhuur Neptunus tweewielers (Cadzand)

Bij Neptunus tweewielers in cadzand bad kunt u fietsen huren om een prachtige fietstocht door onze streek te maken en te genieten van het landschap.

Hendrikushoeve, visvijver (Oostburg)

De Henricushoeve ligt verscholen achter het natuurgebied De Henricuspolder in het zeer rustige buitengebied van Oostburg. Er zijn vier mooie visvijvers waarin u in alle rust individueel of in groepsverband kunt komen vissen. Naast de gebruikelijke visplekken is er ook een speciaal aangelegde vlonder beschikbaar voor rolstoelgebruikers.

Groede podium (Groede)

In 1942 bouwden de Duitsers op deze plek een artillerieopstelling. Groede ligt vlak aan de kust en behoorde tot  de Atlantikwall. Waar nu Groede Podium is, werd een ‘Bunkerdorp’ aangelegd met straatjes en grasperken. Nu, na al die tijd, is het voormalig Duitse Artillerie Stútzpunkt omgebouwd tot Groede Podium.